Resan över - för den här gången...

2014-04-16

De é mycke nu...

Ber om ursäkt för att vi inte har uppdaterat bloggen på två månader. Det beror på följande (i sammanfattning):

Vi hade ju haft Gaija ute för försäljning sedan oktober 2013. Vi fick ganska många intresseförfrågningar, framför allt via blocket. Vår panamanske mäklare som vi anlitat fick vi väcka upp ett antal gånger för att han skulle lyfta ett finger.

Det blev många kontakter, via mejl och skype, samt många bilder innan vi till slut kunde sälja Gaija för ett vrakpris till ett mycket trevligt ungt par från Bohuslän som skall föra Gaija vidare på nya äventyr.

Efter att försäljningen blev klar vidtog det idoga arbetet med att förvandla ca ett ton ägodelar till 100 kilo komprimerat till fyra resväskor och handbagage. Detta gjordes genom att lämna kvar mängder av nyttigheter till de nya ägarna; sälja fleecefiltar, tjocktröjor och annat nödvändigt till indianerna vid en för ändamålet arrangerad loppmarknad på marinan samt kasta en massa skräp.

Vi lämnade båten i tryggt förvar till underbara Mary på Marina Carenero och for därefter på välbehövlig semester till Florida. Detta skulle också fungera som acklimatisering för återinträdet till västerligt leverne. Vi hade sjukt kul bland Kalle, Musse och de övriga i Orlando innan vi slappnade av en vecka i Florida Keys.

Nu är vi hemma igen och det känns riktigt spännande att, så att säga, börja om från början. Inget jobb, ingen bostad men massor av vänner, bekanta och familj väntade på oss när vi kom hem.

Bostad är fixat och jobb är på gång.

Det har varit ett fantastiskt äventyr och vi kommer absolut ge oss iväg igen. Kanske inte förrän vi blir pensionärer men förhoppningsvis, och förmodligen, tidigare.

Tack alla ni som följt oss på våra äventyr och vi ses, och hörs, igen!

2 kommentarer:

  1. Tack för allt som ni har delat med er av
    och lycka till med allt som kommer.

    SvaraRadera