Om familjen

Familjen Vahlberg/Johansson består av två vuxna (nåja), tillika föräldrar, Björne och Therese samt döttrarna Linnea och Pim.

Vi bor på Värmdö tre mil öster om Stockholm nära till hav och båt.

Här följer en presentation av oss själva.Björne

Jag är 63:a, äkta Stockholmare, uppvuxen i Bromma och innerstan. Har alltid gillat att vara på vattnet men är i övrigt ingen större natur-entusiast. Det var jag som sådde fröet till det vansinne vi ska ge oss ut på. Har känt ganska länge att livet måste kunna bestå av något annat än äta-sova-jobba-TV. När vi flyttade ut på Värmdö och skaffade vår första båt började tankarna gro på allvar och nu känner jag mig redo.

Är som person ganska lugn, analyserande och pragmatisk. Drivs av en stor dos humor, stundtals till stor irritation för min omgivning. Min enda dåliga sida är min stora övertygelse att jag inte har någon dålig sida.

 Therese

Jag är född -72 och kommer ifrån Stockholms förort.
Jag är glad, positiv och social, tycker om att resa och vara med familj och vänner.

För sex år sedan insåg jag att livet måste bestå av annat än det ekorrhjul man lever i, det frö som Björne sådde om att resa med båt började växa och jag bestämde mig att nu eller aldrig, och planeringen var igång.Målet var att vi skulle dra 2011 och en båt skulle införskaffas. Vi tittade på många tänkbara båtar men till slut hittade vi Gaija, vår Gecco 39, och kände direkt att den här kan man leva och känna sig trygg i om vinden tar i.

Mycket ska fixas med båten och jag har insett att allt man vill ha kanske inte kommer att vara på plats när vi åker men har också insett att mycket kan göras på vägen, bara man vågar ta steget fullt ut och leva sin dröm så ordnar sig resten. Vi kommer iväg ett år senare på grund av att huset tog längre tid att sälja än vi trodde, men bättre sent än aldrig.
Linnea

Jag är en 95a och är uppvuxen ute på Värmdö med mina föräldrar.
Mina intressen är att spela gitarr, vara med vänner och resa.

Jag går första året på gymnasiet och pluggar samhällsvetenskap beteende och ska läsa de två sista åren på vår resa.

Först när jag fick reda på att mina föräldrar hade planer om att göra den här resan så var jag lite skeptisk till det. Jag tänkte på att jag skulle lämna mina vänner här hemma, sakna Sverige och oroade mig för plugget. Nu med tiden så har jag öppnat upp mig mer för idén och ser nu resan mer som ett äventyr där jag kan upptäcka nya saker och träffa nya människor.

Pim

Är född -07.

Jag är en energisk, glad tjej med stor fantasi, jag vet vad jag vill och ger mig sällan.

Jag tycker om att rita och pyssla.

Båten kommer bli fullastad med prinsessbarbies som jag älskar att leka med och jag ser fram emot att få bada mycket och se delfiner och andra spännande djur.