Det börjar verka avsegling banne mig...

2012-06-27

Efter mycket möda och stort besvär går förberedelse-arbetet framåt i en takt som vi alla hade önskat varit avsevärt högre. Dock är inte datum för avsegling ändrat sedan vi ändrade det sist. Tisdagen den 3 juli gäller fortfarande preliminärt tills något annat sägs och beroende på vädret.

Den senaste veckan har en hel del gjorts på Gaija, såsom vindgenerator, solceller, ankarspel, vattentankar samt segel. Therese har även ägnat en stor del av den senaste veckan åt stuvning, och då menas inte dylik kött eller makaroni utan lastande av packning. På fritiden ägnar vi oss åt att tömma och städa lägenhet. I mån av tid fixar vi annat t ex myndighets-tjafs, bil, skolgång etc etc. Ibland kan vi unna oss bonus i form av en eller annan minut socialt umgänge.

Therese's pappa Olle har hjälpt oss obeskrivligt mycket. Vi vill härmed tacka honom hjärtligt för detta och samtidigt påminna om att han ska vara här imorgon bitti kl. 06.30. Det finns mycket att göra och vi behöver vila...

10 kommentarer:

  1. Vi ses på lördag! Kram!

    /Victoria

    SvaraRadera
  2. Hej

    Ni känner naturligtvis inte till mig, men jag träffade Er dotter Linnea i Tyresö Slottspark där vi tillbringade midsommarafton med bla Lineas pojväns föräldrar. Linneas Linnea berättade om Ert fantastiska äventyr som många bara pratar om men aldrig realiserar. Som stor båtvän ska jag med stort intresse följa Er resa. Lycka till.

    Mats Lindmark Tyresö

    SvaraRadera
  3. Nu är det nära,inte många timmar kvar på värmdö för er.Lite sorgligt men häftigt,vi kommer sakna er,men bara hyran kommer in varje månad så är vi nöjda ;-)
    Lycka till på er drömresa,men ni slipper inte mig helt det vet ni,längtar till dec (Kap verde).glöm inte att ALLTID ha skotade segel som om det vore en kappsegling ni kör.Bon voyage Gaija önskar Mr X med familj

    SvaraRadera
  4. Vi sitter på bryggan utanför Skillinge Hamnkrog och väntar på er
    Ni svänger in andra viken till höger, bakom udden efter Hanöbukten
    Skulle ni köra fel i korsningen finns det alltid någon att fråga efter vägen..
    Alternativt programera in Garmina på
    GPS Latitude - 55 deg 28' 29.39" N
    GPS Longitude - 14 deg 17' 05.25" E

    Vi ses där!
    Per & co

    PS
    13 Juli Skillinge Båtklubb: Seglarskolan har avslutning!
    Hinner ni fram i tid....??

    SvaraRadera
  5. Heeeej! Tänker på er och önskar lycka till!!! Ni är bäst!! Njut varje sekund!

    SvaraRadera
  6. Äntligen! Vad ni har längtat o nu är ni på väg! Följer med på er färd! Annika C

    SvaraRadera
  7. Tjohoo:)
    Önskar er allt gott på böljande blå.

    SvaraRadera
  8. Hej gums!! Önskar er en alldeles underbar resa! Ni kommer få det så bra. Vi saknar dig men är så glad för dig och din familj. Må bäst! Ska bli spännande följa bloggen. Kraaaaam!

    SvaraRadera
  9. Hej!

    Lite dött här (Linnea däremot håller oss uppdaterade på sin blogg).

    / Hasse

    SvaraRadera
  10. Jaa,håller med Hasse.Få tummen ur är....le och börja blogga nu.Sitter o väntar dygnet runt på lite fakta om delfiner,valar o isberg.

    SvaraRadera