Råttan behövdes inte men Svante hade suttit fint...

2013-05-20

I lördags kom vi på att vi kan lyssna på radio i paddan (Ipaden) via internet. Detta är egentligen ingen större nyhet. Slöskallen Björne har vetat detta hela tiden men hans två kvarvarande hjärnceller hade liksom inte kommit fram till detta på sin digna todo-lista förrän nu.

Vi startade direkt på morgonen med att försöka lyssna till ungdomsprogrammet "Ring så spelar vi". Detta gick dock inte så bra då tidigare sända (vi är ju sex timmar efter) program uppenbarligen kräver mer bandbredd än direktsända. Semifinalen i ishockey kunde vi dock avnjuta nästan fullt ut. Det var endast några avbrott i uppkopplingen vid viktiga skeden i matchen som mål etc.

Till senare på eftermiddagen hade vi taktiken att jaga upp en TV på Jan Thiel beach i närheten. Sändningen av schlagerfestivalen skulle starta kl 15 lokal tid på Nederländska kanal 1. Det sket sig dock fullständigt då killen i baren inte visste hur man slog på apparaten. Ingen större skada skedd ansåg vi eftersom upplevelsen att titta på festivalen i 30-gradig värme på en strand kan diskuteras. Vi jagade hem och slog på vår radio istället.

Efter schlagerfestivalen vidtog så programmet Vaken ca. kl. 00.30 svensk tid. Vi lyssnade under och efter middagen på detta utmärkta program. Programmet är ett önskeprogram så Björne dunkade iväg ett mejl lite på måfå och brydde sig inte ens om att informera de övriga i familjen. Döm om vår förvåning då mejlet lästes upp vid 21.30 (03.30 svensk tid)! Man kan lita på svensk radio!

Om ni vill lyssna på programmet så har ni länken här:
http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?ljud=4562182

Efter två timmar och 47 minuter (det går att spola framåt) kommer så vårt lilla mejl. Tyvärr så hamnade vår låtönskan i ett inslag kallat "Utmaningen" vilket betyder att man ska önska en låt som inte finns digitalt. En av programledarna måsta springa ned till arkivet och hämta plattan. Vill ni höra allt från början till slut så pågår det till tre timmar och 4 minuter in i programmet ungefär. Det var lite kul faktiskt - kändes som vi fick oväntad kontakt med gamla Svedala.

Vidare kan meddelas att Björne legat sömnlös på nätterna förvirrad av beteckningarna Holland, Nederländerna och Dutch. Är Holland samma sak som Nederländerna? Varför heter språket och holländarna "dutch" på engelska? Här är en del av svaret: Holland är en del av Nederländerna. Nord- och Syd-Holland är två regioner. Så när vi svenskar säger "holländare" om "nederländarna" så har vi egentligen ingen aning om någonting. I engelskan har man gjort det enkelt för sig och kallar både folket och samtliga dialekter i Nederländerna för "dutch". Så var det med det.

Grattis till VM-guldet Tre Kronor och grattis till Sverige som slipper arrangera European Song Contest två år i rad. Om vi nu mot förmodan skulle vilja göra det i framtiden är det ju bara att skicka Svante Thuresson. Han skulle lätt plocka hem det två år i rad oavsett låtval. Reserv kan Sylvia Wrethammar få bli - hon är något yngre.

Ps. Om ni undrar över "Råttan" i rubriken så är det såklart Rolf Råttan Edberg det refereras till. Tre Kronor klarade sig alldeles utmärkt utan denne gamle gudabenådade AIK:are. Ds.

6 kommentarer:

  1. Jiihooo, nu låter ni gladare!Kram Carina

    SvaraRadera
  2. Jag var nere och firade hjältarna i Kungsträdgården, det var ett himla trycka, så det blev en lång lunch:)
    Annars lunkar det mest på men snart är det dags för Sweden Rock Festival, jippiii:=)

    SvaraRadera
  3. Rock on,härligt att ni "nästan" var med i radion live.
    Hoppas ni har det skoj utan vänner o gastar ;-)
    Sigge o Carina var oxå i kungsan o firade det gyllene laget.
    Vi har sjösatt nu i sön,men jag seglade Lidingö Runt i lördags med jobbarkompisen,vi kom 2:a i klassen(nu på lör blir det Ornö Runt).Härligt att komma ut på sjön igen.
    Ha det
    Mr X

    SvaraRadera
  4. Svante Thuresson, en levande legend, som var en av medlemmarna i Gals and Pals,som medverkade bla i de flesta av Hasse o Tages revyer.

    /Dala

    SvaraRadera
  5. HEJ ! MIN UNDERBARA FAMILJ :):)
    Vad allt låter härligt....OJ och GUD vad jag längtar efter er. Lyssnade på radion högt i butiken ;) och "min" eller snare våran låt spelades oj vad tårarna började rulla.... Låt sommaren gå fort , så vi får ses snart :)))))
    Smsade Linnea idag, ska ringa i morgon:). Kan tänka mig att hon är rätt trött och massor att göra:) Härligt ska det bli att få träffa henne:)))
    Får nog ta en sväng till bajs vik ;) pappa kommer nog komma senare en planerat.Miljarder pussar och kramar till er<3<3<3 och fortsätt att ha det underbart:) TJAOOOOOO

    SvaraRadera
  6. Hejhej,hur har ni det? Ingen update på länge. Sommar här nu,härligt. Vars e ni nu?
    Miss you

    SvaraRadera