Glad midsommar från oss på Gaija!

2013-06-20

Härmed önskar vi alla våra vänner en riktigt glad midsommar! Hoppas ni får en riktigt varm och solig sådan också.

Vi kommer att fira denna hedniska fruktbarhetshelg medelst i Supermarketen inköpta lokala delikatesser såsom lax, korv som vi styckar i två delar och simsalabim blir prinskorv, Smirnoff vodka och konserverade bär. Detta synkroniseras med tidigare sparad ansjovis och sill. Summa summarum borde allt resultera i något som kan liknas vid en hyfsat traditionell lunch i midsommartid.

Björne har föreslagit att besättningen inatt gemensamt skall samla sju olika sorters kaktusar (Aloe Vera går också bra) att lägga under kuddarna. Det röstades ned med överväldigande majoritet.

Kl. 13 kommer vår båtgranne Tony som blir vår gäst. Efter att ha tvingat i honom våra svenska godsaker lär han säkert vilja skölja ned detta med Portvin som, tillsammans med ost och kex, var hans förslag till hur man firar denna den viktigaste av alla svenska helger.

Till kvällen övergår vi säkerligen till Venezuelansk öl (Polar) och någon form av ursäkt till whiskey. Blir vi tillräckligt berusade lär vi säkert försöka få samtliga långfärdsseglare här att dansa kring vår 20 cm höga fallos-symbol till stång.

Till kvällsmat blir det barbeque vid skjulet i fiskehamnen. Denna inrättning är särdeles prisvärd och vi har inte blivit sjuka hittills.

På lördag har vi bokat en dykare som skall skrapa vår båtbotten. Ett mycket billigare alternativ än att lyfta upp båten för rengöring.

Nästa vecka hoppas vi få en öppning i vindprognosen så att vi kan ta oss vidare mot Colombia.

GLAD MIDSOMMAR!




5 kommentarer:

  1. Glad Midsommar från Fam Snöstorm

    SvaraRadera
  2. Happy midsommar
    mr x

    SvaraRadera
  3. Glad midsommar,
    Kul att ni fick en hyfsad sill-lunch.
    Vi hade en kanonfin dag och kväll med en massa Goa vänner...saknade dock Journey fansen ;-)
    Mvh överhuvudet i Gustafsson-klanen

    SvaraRadera
  4. Glad midsommar även om den redan passerat, tror vi fortfarande är i chocktillstånd, första midsommar på decennier utan regn. Skönt. Fortsätt njut av er seglats.
    Lennart & Gunilla

    SvaraRadera