Inte bara bad på Barbados

2012-12-25

Efter 17 dygn på Atlanten kunde vi äntligen ankra i Carlisle bay utanför Bridgetown på Barbados.

Överfarten var ingen barnlek minsann. Efter ett par dagar med hyfsad segling blåste det upp till styv kuling på gränsen till storm. Det skulle vi få leva med i nästan tre dygn skulle det visa sig.

Resten av resan blev lugnare men egentligen hade vi inte en enda dag med riktigt bra förhållanden. Var det inte för dålig vind så var det vågor in från sidan, skvalpigt värre.

Som tur var hade vi ovärderlig hjälp från morfar och den i Mindelo anlände besättningsmannen Jori. Handstyrning blev det hela vägen också då vindrodret inte ville fungera.

I övrigt förflöt resan som brukligt med för lite sömn och på gränsen till psykbryt. Vad gör man inte för lite sol och bad?

Den 22 december anlöpte vi Barbados och fick äntligen träffa Carina, Sigge, Vidar och Josef som anlänt några dagar tidigare. Efter bara tre dagar här har vi redan blivit förtjusta i befolkningen, Bajanerna. De är glada, hjälpsamma och mycket trevliga. De kan vara lite knepiga att förstå dock med sin lite sluddriga engelska.

Julafton spenderades på yacht-klubbens veranda medan det spöregnade över bukten. Det blev grillat, öl, vin och rompunsch. Vi var cirka 20 svenskar som firade ihop. Det var riktigt kul med denna alternativa jul.

Vi återkommer om några dagar med en mer utförlig rapport.

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!





15 kommentarer:

  1. Här kommer en rad med grattis:
    - Grattis att ni klarat av överfarten utan att ta er vatten över huvudet
    - Grattis till Tessans passage av nytt åldersstreck
    - Grattis till Björnes födelsedag (stort kalas nästa år??)
    - Grattis till att ni klarade av den saliga blandningen av olika värmande drycker (rompunsch låter förfärligt, som kaptenlöjtnant - varken eller, eller både ock?)
    - Grattis till alternativt julfirande
    - Grattis till kommande nyår
    Slutligen ett grattis till att ni lyckades koppla upp mot Internet, så vi får ett livstecken från er.
    Må så gott och ha en välbehövlig utpustning efter överfarten

    MVH
    P,S&T

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för alla grattis. Det var verkligen ett eldprov att gå över Atlanten. Men vad gör det när belöningen är 30 grader i skuggan och god öl dagarna i ända. Gott nytt år och sköt om er!
      //Björne

      Radera
  2. God jul och gott nytt år
    Önskar Petra, Thomas, Liam och Elias från ett insnöat och strömlöst Evlinge ( stömmen gick 09.30 i morse och klockan är nu 22.30)
    Vi är inte alls avunsjuka på er som får vara i ett varmt och soligt karibien, hälsa Jori och Carina

    Med vänlig hälsning,

    Petra och Thomas

    SvaraRadera
  3. God fortsättning på julen, inte mycket kvar nu:)
    Och Gott Nytt År i förskott!!
    En fördel med att tillhöra gamla Älvsby är att vi fick tillbaks strömmen 14:)
    Stort grattis till båda jubelarerna som fyllt år i dagarna i efterskott.
    Hoppas att ni har det toppen bra nu när ni kommit fram till fast mark och hälsa allihop!
    Här har det snöat i flera dagar och idag är första dagen som det inte faller ner nytt.
    Det har blivit tögrader, så snön faller ner från grenarna och det är riktigt vackert ute.
    Det är skönt när man är ute och går så är det varmt och mysigt i alla fall för Sverige:)
    Många kramar från familjen Gustafsson
    Hoppas barnen uppskattade julklapparna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen gånger tack!
      Dom blev överlyclicka och hela familjen tittade på inspelningen av Denises fiiiina sång till Pim en och annan tår kom ifrån mina (Therese) ögon, det var så gulligt och rörande.
      Kram på er alla och Gott nytt år

      Radera
  4. Hej! Kan rekommendera att hyra jeep och ta er runt ön med. Kan också rekommendera ett besök i droppstensgrottan , blomster trädgården och den lilla djurparken. Ha det så skönt i värmen och sväng ordentligt med höfterna till den sköna kalypso musiken. Gott Nytt år kramar från Cia.

    SvaraRadera
  5. God Fortsättning - julen är ju slut, men er resa fortsätter. Härligt o höra att ni äntligen är framme. Vintern säckade ihop här nu, regn hela dagen o sen fryser det under natten.Imorgon blir det att försöka komma till bussen utan brutna ben i halkan. Skulle hellre sippa på "paraply-drink" i värmen.
    Puss o kram Annika C

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja nu blir det många härliga drinkar och jag ska ta en för dig med Annika

      Radera
  6. Hej på er alla! Det var en fin julklapp att höra att ni kom fram dagen före doppardagen. Ni har varit i våra tankar. Nu hoppas jag att ni får njuta i lugn och ro ett tag. Vill passa på att önska er alla en god fortsätting och ett Gott Nytt År! Och till dig Therese, ett stort GRATTIS! i efterskott till din 40-årsdag!
    Hälsningar och kram på er fr. U och M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket!
      Ja nu ska vi verkligen njuta till fullo.
      Födelsedagen var kanske inte riktigt var man hade tänkt sig, men champangne,tårta som Linnea gjorde med inlagda jordgubbar och manikyr mitt ute på Atlanten är inte så pjokigt och så sol och lungt vatten, då får man inte gnälla och att komma till denna vackra ö är pricken över i et.
      Kram på er där hemma

      Radera
  7. Tack för alla kommentarer. Gott nytt år på er allihop!

    SvaraRadera
  8. Hej!
    Kul att höra från er igen och att ni kommit fram som det ialla fall verkar relativt helskinnade. Det har varit ett nöje att följa era äventyr på vägen från hemmahamnen ner till Barbados och er första sjätte del av resan. Ni verkar inte ha direkt tråkigt och vi skall med spänning följa även fortsättningen. Måste också säga att ett visst mått av avundsjuka infinner sig när ni nu är i Karibien, vi var där julen 2004 och det var inte helt dumt. Skulle saknaden av den svenska jultraditionen bli för svår och ni råkar ha glögg i barskåpet, drick den kall som aperitif i värmen, finns inga fel i det.
    Väder rapporter från Sverige har ni fått, finns inte mer att tillägga ...... har hört att det kommer bättre tider....
    Njut av värmen, ölen (den inhemska är väl så där om vi skall vara helt ärliga) rom punch och framförallt god mat från havet.
    MVH
    Lennart & Gunilla

    SvaraRadera
  9. hej på er Gaijafolket,fan vad trist o komma hem till vinter slask efter 30 dar i kortbrallor o sol(ja några regnstänk kom det ju :-))Vill ut på böljanblå nuu igen,med en mount gay rom i näven.Tacka för en oförglömlig seglats.
    Mr X

    SvaraRadera
  10. God fortsättning från ett vinter vitt Borgafjäll,här blir man sörvad från morgon till kväll. Barnen åker skidor så de stupar i säng,brevid mig som är helt slut ändå.
    Ni får ha det så härligt i värmen snart åker vi hem till Evlinge och vardagen och hoppas att vi får mer snö!!Kramar på er alla! Helena Flinga Modd

    SvaraRadera
  11. Hej Björn m. familj! Följer med stort intresse er färd via bloggen, och det känns skönt att veta att ni nu är trygga i hamn efter det stora havet. Lite avis blir man på er vy. (Själv tittar jag ut på en viadukt under Skanstullsbron där någon klottrat "Sexvalp"(?).)
    Njut och ha det fortsatt bra, och fortsätt med alla trevliga och roliga inlägg!
    Hälsningar från gamla Folksamkollegan Boel

    SvaraRadera