Fort de France

2013-02-05

Idag tog vi en utflykt till Fort de France, "huvudstaden" på Martinique. Egentligen är ju Paris huvudstaden.

Vid hamnen finns ett magnifikt fort som en påminnelse om krigen mot engelsmännen om herraväldet över denna ö och övärlden runt omkring.

Det märks faktiskt att man är på en "europeisk" ö, Martinique är faktiskt medlem i EU. Det känns lite mer civiliserat och välordnat även om det inte är några stora skillnader.

Det är mycket fransmän här och semestrar. De reser inte gärna till länder som inte har världens vackraste språk som huvudspråk. En större andel kanadensare är här också jämfört med andra öar.

Fort de France var ganska fint men en dag räcker gott för att utforska staden. Vi gick runt i affärer, åt lite crepes och tog ett par öl denna tokvarma dag. Skönt med lite omväxling.

Imorgon blir det in till staden bredvid Saint Anne, Le Marin. Bunkring står på schemat för på torsdag planerar vi att ge oss iväg ned mot Grenada med något stopp innan, förmodligen Carriacou.

Varma hälsningar till alla från ett soligt Martinique!

2 kommentarer:

  1. Tjingeling,
    Här vaknade man tidigt av plogbilen som snurrar sunt i området efter gårdagens och hela nattens snöfall.
    Själv passade jag på att gå till relaxen på Gustavsbergsbadet igår och sedan vara med på vattengympan. Jätte mysigt.
    Denise var med dagis till Ekvallen och åkte skridskor, men det lät som att hon tycker det är bättre nere i Hinsaviken och åka.
    Idag ska jag iväg och få kortisonspruta i axeln, urk är inget fan av sprutor...
    Må så gott i solskenet.
    Kram från Karin med familj

    SvaraRadera