Vi gick till Martinique

2013-02-01

Efter en pinig segling i bidevind och nästan kuling med vågor snett framifrån, eller för om tvärs om ni så vill, så har vi kommit till Martinique. Som tur var behövdes endast fem timmar. Det är härligt med de korta avstånden mellan öarna.

När vi kom fram hade det redan börjat mörkna och efter att ha fått reda på att marinan var fullbelagd i Marin så snodde vi helt enkelt en bojplats för natten. Alldeles för riskabelt, tyckte vi, att ankra i mörker med sjukt mycket sandbankar lurandes där ute.

Morgonen efter åkte Björne in för att klarera in. Det visade sig för första gången kunna göras via dator. Smidigt kan tyckas men i vanlig fransk ordning ska det gärna krångla lite. Bokstäverna på tangentbordpet kändes ditslängda helt slumpmässigt och alla frågor och svar var blandat på franska och engelska. Det gick bra till slut i varje fall.

Marin (uttalas marään) kändes inget mysigt så vi åkte tillbaka ett par distans till det pittoreska St Anne istället. Denna by kan närmast beskrivas som en sömnig semesterby med små butiker och restauranter överallt omgiven av två jättefina stränder.

Just nu sitter vi på café Boubou och tar en öl, läsk och glass. Alldeles nyss tågade någon sorts karneval-flock förbi vilket gjorde Pim galen av lycka. Känns som att vi kan trivas bra här några dagar. Vädret är som vanligt här, 25-30 grader i vatten och luft och någon svalkande regndusch då och då. Ganska majsigt faktiskt.

Nu får vi nöjet att betala med Euro några dagar också vilket känns "nästan" som hemma. Med tanke på nyheterna hemifrån kanske denna valuta är ett minne blott snart så man får väl spara några sedlar och mynt.

Hej från oss och ha det bra därhemma!













4 kommentarer:

  1. Åh, låter verkligen najs. Själv sitter jag i Södertälje denna fina fredagskväll och slipper därmed taco och på spåret med min familj... :-( Men det har i alla fall inte varit några skottlossnningar i kväll, peppar, peppar. Min jobbarkompis har bokat en resa till St Lucia om ett par veckor. JAG VILL OCKSÅ. Saknar er gänget. Kramar en masse, eller vad det nu kan tänkas heta på franska
    Carina

    SvaraRadera
  2. Kranbalksvis menar du väl? ;-))orkar snart inte följa er längre,blir såååå avis vill oxå bara kröka,jök... o softa.
    MrX

    SvaraRadera
  3. Tjenare! Då var det er vi såg lämna Rodney Bays marina samtidigt som vi gick in, tyckte mig känna igen er båt från Mindelo. Hoppas ni får en fortsatt god tur så ses vi kanske där ute på böljan...

    Med vänlig hälsning,
    www.sassylady.se

    SvaraRadera
  4. Tjingeling,
    La in ett inlägg igår, men det är borta nu:(
    Nytt försök:)
    Kul med festival, hur är den här ön i jämförelse till de andra?
    Här hemma sken solen igår och det var 2 minus grader.
    Jag och barnen åkte iväg till Gustavsbergsbadet och simmade, Denise simmade 25 meter ryggsim:)
    Julia och jag ett par längder, sedan blev det en tur ut till virveln. Rätt häftig känsla att ligga i det varma vattnet med solen i ansiktet och kallt så vattnet ryker som det brann.
    Sedan på kvällen blev det första deltävligen i Melodiefestivalen. David Lindgren och Yohio kom vidare direkt till final vilket gav glädjetjut i soffan av Julia som ska på genrepet i finalen (Friends arena) i Stockholm 9 mars.
    Idag ska jag och Denise till Bodyjoy och träna/dansa. Sedan blir det väl som det börjar bli en tradition med, ner till Hinsaviken och åka skridskor, pulka och grilla korv.
    Hör av er när ni hittar ett ställe med någorlunda bra uppkoppling:)
    Många kramar från familjen Gustafsson

    SvaraRadera