På utflykt till Pigeon Island

2013-01-28

Igår tog vi en utflykt till Pigeon Island tillsammans med familjerna på Victory och s/y Elin. Denna ö, som numera har landförbindelse, var en gång i tiden Englands kanske mest strategiska utpost här i Västindien.



Under 1600- och 1700-talet stred England och Frankrike nästan oupphörligen om herraväldet över denna del av Västindien och Saint Lucia bytte faktiskt "ägare" hela fjorton gånger under denna period.

Ön är nu nationalpark och det finns fortfarande en hel del lämningar kvar. Inte bara från kolonialtiden, USA hade även en signalspaningsutpost här under 2:a världskriget.



Vi ägnade större delen av dagen åt bad och snorkling. Efter att vi ätit vår medhavda lunch tog vi en promenad runt ön. Längst uppe på toppen finns fortfarande delar av ett fort med kanoner riktade mot Martinique som syns tydligt härifrån. Man kan verkligen känna historiens vingslag.



På kvällen gottade sig besättningarna på Gaija och Victory åt en god middag på öns lilla restaurant. Det blev några drinkar innan maten också då det var happy hour. På en söndag - gud förbjude! Vi måste dock få ursäkta oss med att det är lite svårt att hålla reda på veckodagarna numera. Allt liksom bara flyter ihop.


Det blev ändå en hyfsat tidig hemfärd i våra jollar så vi hann till och med få i oss en drink hos Victory innan nattning.

Tack s/y Elin och Victory för en mycket trevlig dag och kväll.

2 kommentarer:

  1. Sluta!!!!vi blir inte avis,bara helt knäckta.Vill oxå ha happy hour på söndagar,sol o värme.
    Mr X

    SvaraRadera
  2. Lyllos!

    Kram
    /Victoria

    SvaraRadera