Ingen vind (nästan) i Marigot Bay

2013-01-21

Vi har nu förflyttat oss 10 sjömil uppför Saint Lucias västkust. Här ligger en fantastisk vik - Marigot Bay.

Marigot Bay är känd för att vara en av de få helt orkan-skyddade platserna i Västindien. Viken är ca en kilometer djup och avslutas längst in med en lagun omgiven av mangrove. Inte helt sant kanske. Den är också omgiven av restauranter och allehanda andra service-inrättningar. Här finns bl a en av de bättre restauranterna i Karibien, Rainforest Hideaway. Stället ligger inbäddat i mangrove precis vid vattnet som är upplyst underifrån så att man kan beundra fiskarna som simmar omkring medan man sippar på en Dry Martini eller en rumpunsch. I Tripadvisor beskrivs kyffet bl a som "Heaven on earth". Tyvärr alldeles för dyrt för oss.



Här ligger vi vid boj tillsammans med ett hundratal andra segelbåtar plus en lust-yacht.

Vår första kväll här besökte vi JD's, också ett ställe precis vid vattnet i mangrove-träsket. Vi åt mixed grill med glass till efterrätt.

Vi gick till sängs till det trivsamma oljudet från tusentals syrsor, ödlor och fåglar och vaknade upp i en fuktmättad luft med en doft ungefär som svensk vår. Härligt!

Ibland kommer det en liten vindpust men i övrigt står det helt still här. Solen steker som i en bakugn och vattnet har knappt ett krus.

Vi blir kvar några dagar. Plikten kallar. Det behöver tvättas och bunkras. Sedan bär det av till Rodney Bay för övriga plikter i form av en del reparationer. Ingen rast och ingen ro - bara slita bara gno.

















2 kommentarer:

  1. Det har skvalpat en del vatten runt båten sedan ni passerade Skithögarna, Senoren, Schronischen och alla de andra unika guldställena på den här sidan Atlanten.
    Låter som ni har det lite körigt med alla måsten och dryga drönare i Caribien.
    Skönt att höra att ni inte är sysslolösa - man blir ju onekligen lite bekymnrad över att ni inte skulle ha något att göra, hemska tanke.
    Här droppar för fullt alla årsbeskeden in till skattedeklarationen, så vi har det också lite körigt just nu med att sprätta alla kuvert.
    Ni vet hur det är….
    Hadde geaut, som man säger här på Ön
    MVH
    P,S&T

    SvaraRadera
  2. Hojt på er åk till isla Margarita utanför Venezuela,super billigt o coolt!! Här är det vinter till min glädje i morgon är det stor möte ang min framtid... Ska bli intressant! Hälsa o kram på er. Helena

    SvaraRadera