Oj vad det kan gynga så till Curacao

2013-04-25

Efter en 18 timmars skumpig färd mot vind, vågor och strömmar nådde vi så äntligen Spanish Waters på Curacao på tisdagen. De flesta långfärdsseglare ligger här och det är en mycket skyddad plats.

Vi bestämde oss för att vänta med inklarering och besök i Willemstad till onsdagen. På natten fick vi regn för första gången på en och en halv månad.

På onsdagen tog vi bussen in till Willemstad. Denna stad är egentligen två städer, Otrobanda och Punda, förbundna med en diesel-driven svängbro. Vi hade fått höra att denna stad skulle vara en av karibiens mest pittoreska och vi blev inte besvikna.

Staden, eller städerna, är smockfyllda med hus i alla pastellfärger. Stilen är blandad men framförallt holländsk kolonial. Det finns små gränder överallt och vi blev överraskade av hur lugn atmosfären är.

Curacaos turism fullkomligt exploderade i början på 60-talet och det gör också att många restauranter, barer och kasinon har en hel del av den charmen kvar. Det känns lite grann som att stiga in i en gammal Bond-film.

Efter inklarering gick vi runt och tittade innan vi avslutade dagen med middag på en italiensk restaurant.

Just nu befinner vi oss på Spar Supermarket för lite bunkring. Varje morgon kommer det en gratis buss till vår vik för att hämta upp seglare som behöver handla.

Mer rapporter kommer. Ha det så bra!

2 kommentarer:

  1. Gott att höra ni är framme. Och har fått byta miljö. Gud nåde att ni blir uttråkade... KRAM Carina

    SvaraRadera
  2. Skönt att ni fick sätta upp seglen igen o gå till en ny plats! Och lite regn också, är väl ni inte så vana vid. Här skiner solen men fortfarande lite kalla vindar. Sjösättningen blir lite uppskjuten, isen har ju nästan precis gått upp i vikarna. Men, men, snart så ska även vi ut på böljan med Flippern!
    Kram Annika C

    SvaraRadera