Aruba - Groundhog Island

2013-04-10

Dagarna här på Aruba börjar te sig likadana - precis som i filmen "Groundhog day", eller "Måndag hela veckan" som den heter på svenska.

Vi går upp på morgonen vid sju- åttatiden. Därefter äter vi frukost. Mellan nio och tolv är det fria aktiviteter vilket innebär läxor för Linnea, film och lekar för Pim samt bokläsande för Björne och Therese. Björne försöker också se ikapp på den lysande serien "Mad men."

Vid tolv äter vi lunch. Vanligtvis något lätt då vi knappt gjort av med ett uns energi sedan frukost. På eftermiddagen latar vi oss vid poolen eller åker ut till "Renaissance Island", en konstgjord ö tillhörande hotell- och marinakomplexet som vi ligger vid.

När andan faller på fixar vi till något på båten. Häromdagen bytte vi toalett. Den gamla var bara skit.

Ibland går vi och handlar och ibland, när det är "Happy hour", går vi och tar en drink på vårt favoritställe. Någon gång i veckan går vi ut och äter.

Några biobesök har det blivit. Bio här kostar bara ca. 45 kronor och här kan man få hamburgertallrik serverad till filmen. Åh - denna härliga utveckling!

Till och med vädret är detsamma varje dag. Sol, lite moln och alltid 27-30 grader. Dygnet runt. Regnar gör det aldrig och blåser gör det alltid.

Det är faktiskt vinden som håller oss kvar här på Aruba. Det blåser konstant ca. 10-15 m/s ute på havet och det är lite för mycket för att vi ska kunna ta oss till Curacao. Det blåser alltid från öster och det är dit vi ska så vi behöver invänta ett dygn med lättare vindar.

Men skam den som ger sig. Vi trivs ganska bra här ändå. Det är i varje fall slappt och hux flux får vi de där 20 timmarnas vindfönster vi behöver. Man kan ha det mycket sämre än här på Aruba.

Dagligen lägger det till nya lyxkryssare fyllda med amerikaner som, om de överhuvudtaget orkar gå av, genast beger sig på jakt efter något att köpa. Åh - denna kultur!

Vi har förstått från rapporter hemifrån att våren äntligen är på väg. Någon hade sett en tussilago och någon annan en fjäril. Låter härligt och vi unnar er alla därhemma den annalkande säsongen.

På återhörande.

Hälsningar
Gaija





8 kommentarer:

  1. Äntligen ett livstecken. Tack! Gud vad ni har det bra. Vår? Fortfarande minusgrader och snö. Urk. Kram Carina

    SvaraRadera
  2. Fast "bara" -3 nu på morgonen,skulle bli less på ert väder o slapphet ;-))
    Fick ett rekavi till Pim från värmdökommun,vi kan ju inte hämta ut det utan ert leg. Kan vara om skolstart el ngn,vi fick ett sådant brev i veckan men direkt i lådan.Ha det gött nu Gaija

    SvaraRadera
  3. Låter som helt underbara dagar, även om man kanske i längden tröttnar på dem. Vi, som försöker få ihop förberedandet av en jordenruntsegling samtidigt som man bollar vardagen och vinters alla sjukdomar skulle ge mycket för era mysiga stunder. Men våra äventyrsdagar kommer...

    Kul att få följa er!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Mariam

      Ja det var en jobbig tid när man skulle få ihop allt innan man kom i väg, men vilken känsla när man kom iväg, obeskrivlig!!
      Va kul för er!
      Kommer ni ha blogg? så hör gärna av er så vi får följa er.

      Radera
  4. Miss U.

    Kram från vännerna på Kungsholmen.

    /Victoria, Janne & Linus

    SvaraRadera
  5. Tussilago och fjäril tror jag inte på förrän jag ser, inatt var första natten utan minus grader och snötäcket på tomten är bara på 50 cm, suck ,,,,Men våren är i antågande. Dagis har börjat med Mulle och klasslistorna har delats ut för hösten.

    Må så gott.

    Kram Karin

    SvaraRadera
  6. Hej på er! Kul att höra fr. er igen! Det låter som ni fotf. njuter av livet. Ni bostrar sol och värme till framtiden när ni åter är i Sverige. Det kan vara bra att ha om vintrarna blir så här långa och kalla. Solen har dock värmt oss på dagarna, men kylan har bitit sig fast, men nu (som man sagt mången gång) är värmen på G. Må så himla gott! Kram U+M.

    SvaraRadera
  7. Trodde Loggen hade dött lite, kul att ni skiver igen..

    Lycka till med er fortsatta resa..
    'Mvh Johnny @ sy-hooligan.se

    SvaraRadera