Lata dagar i Oranjestad

2013-03-26

Det är nu en vecka sedan Mia och Ruben lämnade oss efter två veckors besök och idag åker Daniel hem. Det har varit tre mycket roliga veckor och vi vill på detta sätt tacka Mia, Ruben och Daniel för att de förgyllt vår "vardag" under denna period.


 Det har blivit en hel del bad och uteätande naturligtvis. Några kortare utflykter har vi hunnit med också, exempelvis till den utmärkta seafood- (det finns inget bra svenskt ord för detta - havsmat känns lite slarvigt) restauranten Zeerover där vi kunde avnjuta fiskrätter i direkt anslutning till den lilla fiskehamnen.


Ruben och Pim har guppat omkring i havet, eller i poolen, nästan hela dagarna. Vi har matat Flamingoer och observerat Leguan-ödlor och Ruben har skaffat sig ett nytt favoritdjur - Eremitkräftan. Undrar om de finns som kramdjur? Måste undersökas.


Linnea och Daniel har badat och solat under dagarna och varit ute och ätit på kvällarna. Några biofilmer har det blivit också. Det finns en utmärkt bio här vid marinan.

Det är tråkigt när våra gäster måste åka hem men livet går vidare.

I övrigt så har vi tagit det väldigt lugnt. Björne blir mer och mer som en pensionär då vi ligger still så här länge. Han får ont i ryggen av allt liggande i sand eller på solbädd. Den enda hjälpen är långa promenader vilket nu har renderat i utsträckt hälsena på grund av för långa marscher i flip-flops. Häromdagen var vi tvungna att införskaffa ett par fotriktiga sandaler åt gammelgubben. Dock inte Ecco, han har inte nått åttio ännu. Som sann medlem i de kutryggigas klubb har han även börjat mata småfåglar. Två små gröna sparvar står tålmodigt varje morgon och väntar på att Björne skall komma upp med lite bröd till frukost. Även lunch, middag och mellanmål serveras till Kurt och Yvonne som de små fjäderfäna döpts till.


Vi har nu definitivt tagit beslutet att inte gå igenom Panama. Därmed blir det inte jorden runt denna gång. Skälen är flera. Ekonomin och de långa etapperna är två skäl. Linneas skolgång är ett annat. Vi är dock inte ett dugg besvikna. Vi trivs mycket bra här i Karibien. Det finns hur mycket som helst att utforska här. Dessutom får vi kanske chansen att besöka Kuba i början på nästa år, vilket vi ser fram emot.

När Daniel nu åker hem har vi varit här i tre veckor och det är dags att börja tänka på nästa mål. Så fort vi får lite lugnare vind- och vågförhållanden ger vi oss av mot vind, våg och ström till Curacao och Spanish Waters. Det ska bli kul. Willemstad lär vara en av Karibiens vackraste städer och Spanish Waters en av de bästa naturhamnarna.

Vi vill gärna skicka våra kondoleanser till Prinsessan Lilians anhöriga samt till den stackaren som orättvist åkte ut ur Sveriges Mästerkock.

Ha det så bra!

11 kommentarer:

  1. Skepp ohoj pirater,Björnes pensionärsfasoner märktes redan i gammal Svedala. Låter som ett rätt skön lunk ni har med bad o fågelmatning. Cuba i januari låter inte heller fel,vi kommer.... Ha det
    Mr X

    SvaraRadera
  2. En vecka bara? känns som 100 år sedan, Ruben grät på planet när vi vinkade till "båten" och sa att "jag vill till Therese o Björne o Pim o Linnea" mellan snyftningarna. På dagis vet de numera allt om iguanas och eremitkräftor :) Saknar er massor och säger som föregående talare, vi ses på Kuba till jul eller så!
    Tusen tack för en underbar semester med super människor!
    Kram kram Mia

    SvaraRadera
    Svar
    1. saknar er massor! fick en smärre chock när vi uppäckte att det är påsk...sån koll har vi;-) så nu måste det läggas in sill och göras köttbullar på momangen!! här på Aruba märker man ingen påsk, bara sol och bad.

      kramar

      Radera
  3. Kul att höra att ni mår bra och att ni kommer hem till Svedala lite tidigare:)
    Vet ngn som kommer hoppa av lycka!
    Här hemma håller vintern oss i ett järngrepp, men det är soligt och varmt på dagarna, men super kallt på nätterna. Så det har börjat töa om än väldigt sakta.
    Glad påsk i förskott och många kramisar från familjen Gustafsson

    SvaraRadera
  4. Hej hela familjen! Nu är vår kära son hemma (brun och snygg). Han har haft det toppen!!! Vissligen är saknaden stor efter en viss L, men det kan man förstå. Men vi hörs ang. vidare planer. Sett korten och man lääängtar till sol och värme, men nu börjar men kunna lita på att våren är på väg. Tack för D:s tid hos er. Må så gott och Glad påskis på er! Karm U och M

    SvaraRadera
  5. Glad Påsk på er där hemma!!

    Krrraaaaammmmm

    SvaraRadera
  6. Glad Påsk på er.
    Inga ägg till kapten,han blir ju så tuppig då.

    SvaraRadera
  7. Glad påsk!
    Väntar på att barnen ska vakna och börja leta ägg.
    Julia försökte tjuvstarta klockan 03.00, men jag hann stoppa henne. Så det är ett under att de inte vaknat än.
    Solen skiner och det ser ut som ett underbart väder.
    Blir nog en äggtoddy på verandan i solskenet i eftermiddag.
    Skulle blivit en tur till Norrtälje till pappas nya landställe, men jag klarar fortfarande inte av resan efter 3 dagars sjukhus vistelse, så det blir verandan hemma istället. Inget dåligt byte det heller;)
    Må så gott i värmen. Saknar er alla.

    Kram Karin

    SvaraRadera
  8. Vad gör ni hela dagarna? Målar båt? Vi väntar ju på uppdateringar... oceaner av text och bilder som får oss gröna av avund. Här är det +1 och en halv meter snö. den 10 april! Gggggggrrrrrrrraaaaggggghhhhhhh!
    Carina

    SvaraRadera