Åter i Cartagena de Indias

2013-07-25

Nu är vi tillbaka i Cartagena efter vårt lilla helgäventyr. Det känns lite som att komma hem faktiskt.

Här har de precis firat sin nationaldag och som vanligt gör de helgdag av måndagen också. Det är ofta ledigt på måndagarna här i Colombia. Vi tycker detta är sunt. Femdagars-vecka är något som till varje pris bör undvikas.

I hamnen har det fyllts upp med fler skepp ur den Colombianska flottan. Varje dag är det uppvisningar med helikoptrar, strids- och landstigningsfartyg. På kvällarna smäller de av lite fyrverkerier då och då. Precis som i övriga karibien är de duktiga på att festa.

Hela veckan är det även folkmusik-festival med medverkande från olika delar av central- och sydamerika. Vi planerar att åka in till staden och bese detta någon kväll om vi får in det i vårt pressade schema.

I söndags blev det lite dramatik. Vi låg ju i den stillsamma viken Cienaga de Cholon. Stillsamt och fint guppade vi för ankar. Vid elvatiden på kvällen gick Björne och lade sig. Therese tittade på serien Twilight på DVD-spelaren. Helt plötsligt ser hon en hand genom ett av salongs-fönstren. Någon försöker knyta upp tampen till vår jolle! Hon hör också hur det rasslar lite från hänglåset som jollen, via vajer, är låst med. Therese får panik och skriker; Björne! Någon försöker sno vår jolle! Därefter kutar hon upp i sittbrunnen och vrålar all världens okväden på svenska och engelska. Den gemene tjuven har fått loss tampen men har inte fattat att jollen är fastlåst. Han försöker rycka med sig den - men det går naturligtvis inte. Nu har Björne och Pim också kommit upp i sittbrunnen, endast för att se patrasket desperat paddla iväg med sin kanot. Tvi vale!

Björne och Therese sitter kvar i sittbrunnen ett par timmar efter denna traumatiska upplevelse.

I Cartagena låser vi och lyfter upp jollen midskepps över natten men här var det så lugnt och fint att vi endast låste den. Tur det!

Så kan det gå när inte haspen är på! Fast det var den ju...

1 kommentar:

  1. Tror fan det,att den förekomma tjuven blev skraj när Mrs Tessan kommer uppspringande svärande på utrikiska säkert i bara klädd som i Edens paradis. Det hade jag,med henne behövs inga pitbull. Segla lugnt
    Mr X

    SvaraRadera