I Puerto Rico

2012-10-13

Så har vi då angjort Gran Canaria och Puerto Rico.

Efter Lanzarote tog vi oss ned till Fuerteventura för att ligga på svaj ett par dagar. Den första natten låg vi i en ganska tråkig vik som heter Pozo Negro. Den skulle vara skyddad från nordliga vindar men på något konstigt sätt letar sig vind och vågskvalp in över de höga vulkan-klipporna som omger oss. Det är som att sova i en hammock monterad på en tågvagn ungefär. Det vaggar och rister, knarrar och smäller.

Dagen efter bytte vi så ankarhamn till Ginijinamar. Den ligger på sydkusten av ön och beskrivs som "scenisk" i vår bok. Vet inte vad som menas med det men det var i varje fall några fler kaktusar där.

Väl på plats fick vi besök av en stor sköldpadda vid båten. Vi har sett några stycken nu och det känns trevligt att de verkar så vanliga, detta vackra och så känsliga djur.

På kvällen tog vi jollen in till stranden för att äta på den lokala restauranten. Som vanligt var fisk-rätterna superba. Man börjar bli bortskämd nu.

På torsdagen beslöt vi oss för att trycka på mot Gran Canaria. En färd på 96 NM, dvs. ca ett dygn. När vi kom en bit från Fuerteventura var det ett par svarta molnbankar som oroade oss men de försvann så småningom. Det gjorde dock inte vind och vågor. Vinden låg från nord och skiftade mellan 10-14 m/s vilket var ganska bra men vågorna på 3-4 meter slog in akter om tvärs och det betyder skit och jävelskap på ren svenska. Det blev ingen rolig natt för Björne och Tessan.

För er som seglat på skvalpvattnen Mysingen eller Jungfrufjärden i Stockholms skärgård kan multiplicera detta med 10 för att få en känsla för hur det är. Jobbigt minst sagt. Våra händer ser numera ut som vi jobbat i en gruva ett par år och Tessans tjurnacke skulle göra Schwartzenegger avundsjuk.

Fort gick det hur som helst. Redan tidigt fredag morgon nådde vi Gran Canarias sydkust och som ett trollslag dog vinden totalt.

Här i Puerto Rico ligger vi i marinan på det vi kallar "norska bryggan". Vi är två svenska båtar och säkert åtta norska. Trevligt!

Pimsan har hittat lekkamrater, Lykke och Albin, i båten bredvid och det blir mycket bad och stoj.

Annars hörs det mycket svenska här och det går bra att beställa på svenska i restauranterna, exempelvis "kottballar" ackompanjerad med "skrynklig potatis".

Här ska vi stanna några dagar innan vi drar vidare till Puerto Mogan på tisdag.

Ja, kära läsare, det är väl ungefär så det kommer se ut nu i 2-3 veckor. Sol och bad, ganska lugnt innan vi drar vidare till Kap Verde.

Idag lördag ska vi hämta Daniel på flygplatsen. Ska bli kul att träffa honom för att inte tala om vad Linnea tycker.

Hasta luego!

 
Lunch med svenska och norska vänner.
 

11 kommentarer:

 1. Ops...vilken dramatik!
  Härligt att ni är på lungt vatten igen.
  Vad roligt att ni ska till Puerto Mogan......
  där e ju bara såååå mysigt!
  Vi var ju där 2007, & bara stormtrivdes i den gemytliga lilla fiskestaden.
  Kraam Annikos

  SvaraRadera
 2. Låter härligt ;-))),längtar till atlanten hoppas på bra vindar o höga o låååånga dyningar...
  njut av lugnet nu så kör vi hårdskotning sen (ni putsar väl botten innan Atlantpassagen).
  Mr X

  SvaraRadera
 3. Ps.jag tar första vakten Ds.

  SvaraRadera
 4. Lotslärlingen13 oktober 2012 21:22

  Vad är väl en liten skrynklig potatis och kalla kottballar mot en riktigt 'fed å geo gåsasteg mä ein redi svartsoppa och ett lidet gleas isakall skeåne'...
  Snart dax att fira Mårten Gås, om det finns några kvar tills dess då även de börjat dra söderut.
  Vindstyrkan 14 m/s är småpotatis mot för vad vi är vana med och det ger inga problem för våra båtar. Dom är som är som fastklistrade här på Limhamn.
  Kustbevakningen har ankrat upp i bassängen nedanför Cementasilosarna och Flintrännan är i kväll fri från okända ubåtar.
  Allt under kontroll alltså - även i vår övärld ;)
  hälsar P,S&T

  SvaraRadera
 5. Ååååh, Kap verde är mitt och Stefans drömresemål. Ha det så najs!
  /Theresia

  SvaraRadera
 6. Hej Björn!
  Hade i tankarna att jag skulle kunna smyga mej på er på Gran Canaria. Jag semestrade i Arguineguin 5/10-19/10 men ni tog ju lite längre tid på er så det funkade ju inte men det hade varit häftigt att dykt från ingenstans och dragit några Tommy Cooper gags .
  Verkligen kul att följa er på er resa och hoppas allt fortsätter på samma fina sätt som hittills.
  Ha det och god tur framöver!
  Med vänlig hälsning, Janåke

  SvaraRadera
 7. Hej igen, det var ju naturligtvis i september jag var på Gran Canaria.
  Med vänlig hälsning, Janåke

  SvaraRadera
 8. Ganska avundsjuk på Pimsan Här blir det inget bad o stoj,sista färden för i år,+8 i vattnet o +10 i luften blå hösthimmel, när vi på lördagen går Ingaröfjärden, Baggen o in i Kolströms kanal för att ta upp "Sandra" för den här säsongen.
  vila nu upp er för nästa etapp, härligt o följa er!
  Kram Annika C

  SvaraRadera
 9. hej på er! Härligt att höra att ni nu är framme till lugnare vatten. Hoppas ni nu får det härligt med lite lugn och ro, sol och bad. Fick sms från D att han var framme och allt var bra. Äntligen har våra kära barn fått träffats. Må så gott! Forts. att föja er spännande resa. Kram Ulrika L. Alla hälsar.

  SvaraRadera
 10. Hej underbara La Familja  Mins lika härligt att läsa om era upplevelser som att prata på luren . Bruna som små Hippisar på en öde ö );) Stackars Daniel ser lite blek ut mellan er ;) Ser att Björne får bra hårvård av sin älsta:) Bra jobbat Linnea.. Avis på allt, fast inte dubbelt upp med Mysingen( Dont like) Tiden går fort här hemma, bra på alla sätt eftersom jag vill så gärna NER TILL ER:) Först Thailand ;( sedan ska jag kämpa som f..n för att få krama om er Pussar o kramar till er alla ÄLSKAR ER/ Syster

  SvaraRadera
 11. Heja Sverige ni kände säkert hur hejar ropen ljöd från Tyskland när vi krossade dem i fotbollen igår!!!! Njut nu av segerns sötma o att ni kan va landkrabbaor ett tag, för snart ska ni tampas me odjuret mr x o det är värre än alla oväder....,.,, saknar er tusen höstliga kramar Zlatan

  SvaraRadera