Tillbaka i Puerto Rico

2012-10-23

Fredagen den 19 oktober gav vi oss av från pittoreska Puerto de Mogan. Tanken var att vi skulle bege oss till Arguineguin (uttalas som det låter när en spanjor säger det). Vi hade hört talas om att det skulle finnas bra shopping där till "icke-turist"-priser.

Färden är inte lång från Mogan till Arguineguin, ca 5 NM, men vi fick faktiskt en riktigt härlig segling i slör med bara förseglet uppe. Roligt för Daniel också då detta blir den enda seglingen för honom.

När vi kom fram till Arguineguin prövade Björne att anropa marinan, inget svar. Det är faktiskt första gången det händer. Marinorna är generellt duktiga på att svara i radion. Till hamnens försvar ska väl sägas att den inte är den mest välbesökta, eller trevligaste, på Kanarieöarna.

Nå, på svaj ville vi inte ligga. Det var ruskigt skvalpigt utanför hamnen. Vi gav oss istället någon kilometer västerut, till Anfi del Mar. Så kan det gå ibland. Som Eisenhower sa: "Planering är ett måste men planer är förgängliga."

Anfi del Mar är en ganska vacker vik omgärdad av hotell men framförallt s k "time-share" komplex. "Time-share" betyder att gästerna delar sin tid mellan stranden och poolen. Så mycket annat finns inte att göra. Skämt åsido, det handlar naturligtvis om andelslägenheter.




Platsen är trots allt ganska vacker, allt konstgjort till trots. Stranden, Playa del Anfi, är mycket trevlig med sin importerade sand. Faktum är att de flesta "vita" stränder på Gran Canaria har importerad sand. Den genuina Canaria-sanden är ganska grå och trist p gr av de vulkaniska inslagen.




Lördag tog vi oss till fots till Arguineguin. Vi hittade ingen direkt shopping men kunde i varje fall konstatera att prisläget här är klart lägre än på de andra ställen vi besökt på Gran Canaria.

Söndag ägnade vi på stranden med efterföljande middag på Tex-Mex restaurant. Innan middagen avverkade vi en match i minigolf på något som måste vara en av världens vackraste banor. I varje fall sett till panoramat. Alla hål med utsikt över Atlanten mot solnedgången.




På måndagen beslöt vi oss för att åka tillbaka till Puerto Rico. Björne hade kollat plats-tillgången söndag kväll. Man ligger bra i Puerto Rico, lagom fint och lagom dyrt. Dessutom finns marina till hands för diverse reparationer och uppgraderingar.

Nu tar vi det lugnt här denna vecka. Det mest upphetsande blir nog ett vattenland-besök på onsdagen.

I början på nästa vecka bär det så av till Teneriffa.

Adios!

12 kommentarer:

  1. Vilken härlig reseskildring!!!Men akta er för aqualandet,vattenlavemang ni vet ;-)har man ju sett på youtube.Resfebern börjar komma så smått,ni har ingen önskelista än? Sill knäckebröd kaviar kanske...haha eller pippakaka.
    Mr X

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Mr X
      Börjar resfebern redan sätta in? Bra att du är taggad. Du kommer att behöva all adrenalin. Vi skickar en lista till C.. jag menar Mrs X.

      Radera
    2. Redan? det är ju bara knappt 5 v kvar ju,men laddad som attan.Fick ni mailet med brevet till Linnéa från kommunen om skolan?
      Ha det o putsa kromet ordentligt nu

      Radera
    3. Hej Mr X

      Det låter bra. Vi putsar och fejar av bara tusan tills du kommer. Du kan skotta snö så länge. Jag har svarat Värmdö Kommun. Tack för hjälpen.

      Radera
    4. Var och köpte drag för guldmakrill o ngn annan atlantfisk igår,så vi får färsk mat på överseglingen;-))Hade du ngn som skulle köpas här hemma?Gasolregulator snackade C om.Hoppas ni har det skönt o bra i värmen,här stormar o regnar det var dag.
      MrX

      Radera
  2. Hej på er alla! Ni verkar har det riktigt härligt och må gott. Var inne och tittade i ert galleri. Här börjar vi boa in oss i höstens mörker och tända många ljus. De lovar nu sol framöver, men långt ifrån den värme ni njuter i. Prognosen säger kallt, ca. +2 gr senare i veckan och i nästa vecka minusgrader, burrrr. Ha en forts. trevlig och härlig vecka på Canaria. Njut allt du kan nu kära son innan du kommer hem! Kram U+M

    SvaraRadera
  3. Oj vad ni ser ut att ha tråkigt och det syns lång väg hur Björne längtar tillbaka till kontoret med utsikten över undersidan av Essingeleden och de aldrig sinande avgaserna.
    Vi lider med er över allt ni måste stå ut med; sol, bad värme, paraplydrinkar, hurtiga trubadurer etc....
    Vem vill egentligen leva så därborta, när man kan få friska höststormar och snöhagel i huvudet här???
    :)
    MVH P,S & T

    SvaraRadera
  4. Björn, Therese, Linnea och Pim25 oktober 2012 kl. 16:55

    Hej alla
    Tack för alla kommentarer. Det värmer att ni bryr er om oss och vår blogg. Här på Gran Canaria är det fortsatt 25-30 grader dagligen och mycket skönt. Vi tar det ganska lugnt. Therese har dock gått och fått en rotfyllning, och då är det inte roten över axlarna vi talar om. Allt gick bra - patienten överlevde. Ha det så bra i Svea Rike.

    SvaraRadera
  5. Tjingeling,

    Hoppas det gick bra med rotfyllningen, låter mindre roligt.
    Kan glädja er med att här föll snön över Stockholm i natt, dock klarade vi oss på Värmdö men det var rejält halt. Så nästa vecka åker vinterdäcken på.
    Julia, Denise och jag har höstlov nästa vecka så det ser jag fram emot.
    Många kramar från familjen Gustafsson

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kom och hälsa på då! Pim tjatar om Denise och det skulle vara så kul att träffas.
      Kram

      Radera
    2. Tanken var att överaska er med det, men tyvärr har Denise haft öroninflammation och får inte flyga:(
      Hon tjatar hjärtligt här med, så krama om Pimsan från henne.
      Här har vintern kommit med storm steg, det är frostnypet ute och 5 minus grader, så kaminen går för full rulle för att värma upp huset. Så det hade varit super mysigt att komma till värmen...

      Många kramar från oss alla. Saknar er, men det är sköntoch kul att läsa om era strapatser.

      Kram Karin

      Radera
    3. Okej, va synd!
      Ha det så bra så hörs vi.
      Kram

      Radera