Puerto de Mogan

2012-10-18

Tisdagen den 16 oktober lämnade vi våra nyfunna vänner i Puerto Rico för att ta oss till Puerto de Mogan.

Det har varit riktigt roligt att vara i Puerto Rico några dagar på "norska bryggan". Många att umgås med och många barn för Pim att leka med.

Nu ska vi vara här i Mogan till på fredag. Denna lilla f d fiskeby är verkligen pittoresk. Små barer, cafeer, restauranter och hotell överallt. Alla omgivna av vackra blommor. Staden kallas ibland "lilla Venedig" här men det är en aning överdrivet. Det är en (1) kanal som genomkorsar den lilla byn.

Vi trivs förträffligt här med goda middagar och en och annan öl på eftermiddagarna. Dagarna i övrigt går åt till en del mekande (för Björne), badande och allt annat hushållsbestyr (för Tessan).

Livet ter sig verkligen "laid back" just nu och det känns bra. Vädret här är strålande, det påstås att det inte regnat på två år. Men just som jag skriver detta faller det faktiskt ett par droppar. Eller var det en mås?

På sista tiden har vi faktiskt träffat en hel del andra långfärdsseglare. Några av dem ska vi fortsätta att ha kontakt med då de skall ta ungefär samma rutt som oss. Det är skoj, man behöver lite andra att socialisera sig med än bara familjen.

Ha det bra!

 







 




3 kommentarer:

  1. Mysigt det ser ut jag blir riktigt avis, här hemma regnar det störtskurar varje dag och är runt 10 grader.
    På dagis går det ögoninflammation som Denise åkte på. Ögondroppar receptfria är slut i hela landet, men idag gick jag till vårdcentralen och sa att jag flyttar inte på mig förrän jag fått receptbelagda, så nu har vi fått det:)
    Denise sa, vad skönt att kunna titta igen, när hon fick dropparna...
    Annars rullar dagarna mest på, så det är mysigt att få läsa om era äventyr och drömma sig bort till en varmare del av jorden.

    Må så gott.

    Kram Karin med familj.

    SvaraRadera
  2. Hääärligt liv ni har,som föregående talare så är det ruskigt höstväder här.Sigge o Vidar legat däckade med hög feber o snoriga näsor,lääängtar till havs nuuuuuuuuuuuuuuu.
    Mr X

    SvaraRadera
  3. Hej på er alla! Oj oj vad mysigt. Härligt att höra från er. Man blir helt klart avis på erat väder och miljö. Hösten har kommit med besked med mörker och en hel del regn. Men snart blir det mysigt när man får pynta med olika slingor (dock ej blinkade i olika färger) på bla. balkongen som lyser i upp mörkret. Har ni hört Sveriges bragd i fotboll mot Tyskland (4-4 efter mycket spänning). Ha det forts. bra och må så gott. Kram till er alla fr. U+M

    SvaraRadera