Väntan...

2012-11-05

Det börjar bli riktigt trist att sitta här i Puerto Rico men nu börjar vi skönja ljus i horisonten. Ankarspelsmotorn som pajat har äntligen blivit lagad och väntar bara på montering. Det är den rackaren som tvingat oss att stanna här.

Vi kan i varje fall glädja oss åt det behagliga klimatet. Även när det är molnigt, som det varit nu några dagar, så är det tillräckligt varmt för att bada eller lata sig på annat sätt.

Vi har också besökt Las Palmas. Bussresan tog ca en timme härifrån. Hade det varit längre är det tveksamt om det varit värt besväret. Las Palmas är inget kulturarv direkt, men en kul tur blev det ändå.

Nä, nu längtar vi till vi kommer ut på havet igen. På fredag utökas besättningen med Olle "Byxbölja" Johansson och därefter är det bara att invänta ett bra väderfönster på 6-7 dagar för resans hittills längsta etapp till Kap Verde. I bästa fall kanske redan lördag eller söndag.

Hälsa alla i Sverige och speciellt Madde som vi hörde hade förlovat sig.

12 kommentarer:

 1. Vad härlig du ser ut gumman! Kramisar från mig - Victoria.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kram
   Tänk på oss när vi ärute i det okända......

   Radera
 2. Lycka till med resan till Kap Verde!
  Många kramar från höstrukset i Sverige och familjen Gustafsson

  SvaraRadera
 3. Är det Gunilla Persson från Hollywoodfruarna som sitter o sippar på en coctail? Snart kommer gasten Mr "ryggmattan" X ner o styr lite!!!

  SvaraRadera
 4. Lotslärlingen6 november 2012 18:38

  Intet är som väntans tider.
  Här väntar vi också.....

  MVH
  P,S&T

  SvaraRadera
 5. Hej på er snedseglare, hur svårt kan de va med ett ankarspel va? Jag har ju sagt hur komplicerad den uppgiften är men fick bara utstå spott och spe(l).
  Lite 70-talsuppdatering som BV kanske inte får så mycket av nu...
  För en dryg vecka sedan var resten av grekseglarna på konsert med Selling England på Bryggarsalen efter ett par vätskestopp innan. Eftersom Hasse visste att berätta att Moseböckerna blev kommersiella efter den skivan så var det ett bra namn på gruppen. De spelade oerhört troget orginallåtarna möjligtvis med undantag av rösten som inte var Gabriel men bra ändå. Efter lite gnabbande kom vi överens om att Foxtrot va bästa skivan. I torsdags var vi på konsert igen (dags för en individuell konsert tyckte Kenneth och uteblev...). Men vi andra kunde inte undgå att liksom gången innan stråla samman för några pilsner innan konsert med Flower Kings, det svenska favoritbandet för undertecknad. Allt gick i orange och det spirituella budskapet var tydligt, men Dala svävade hemåt rätt så tidigt för de två norska damer/tanter vi stötte på trampade på en öm tå. Nåväl Hasse och jag fick oss en stor upplevelse och för mig är det min tredje bästa konsert (Pink Floyd o Kansas före). Grym sångare och en härligt kunnig klubbpublik som verkligen sög in allt (inte norskorna dock). Hasse har nu inhandlat "Banks of Eden" och har svalt förtreten med att alla konserter han föreslår ratas :-)
  Hörni latmaskar - ha det så bra nu och njut av er upplevelse ni med.
  Fortfarande avis, Ante

  SvaraRadera
 6. Hej har ni tagit steget mot det okända(Kap Verde) ännu?
  Nu börjar febern komma ;-)
  Mr X

  SvaraRadera
 7. Vi åker om en stund.....7 dagar på öppet hav.
  Mycket vatten och mat blir det!

  Sköt om er så syns vi på Sal
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. lycka till,syns snart
   mr x

   Radera
 8. Denise hälsar och tackar jätte mycket för kortet.
  Hon saknar Pimsan jätte mycket!
  Här har vi varit på reflexstig på dagis. Fick potatis och purjolökssoppa med jättegott bröd. Och sedan var det tips promenad i mörkret med ficklampor och reflexer. Det mörknar snabbt nu och 16 tiden är det becksvart.
  Själv ska jag skriva på papper på nytt jobb imorgon och säga upp mig från banken. Känns superläskigt när man jobbat i 20 år på samma ställe, men jag tror det blir bra. Framför allt mycket närmre med Nacka Strand än Rissne.
  Lycka till på överfarten.

  Kram Karin med familj

  SvaraRadera
 9. HEJ!!!min underbara familj;);)Tror att jag håller på att längta ihjäl mej efter er och inte gör det saken bättre att blöjisen;) pappsen är där.
  Fast jag sååå gärna vill gå in och följa erat beundransvärda äventyr så drar jag mej varje gång...Men så klart är det super kul oxå att höra era bravader med roliga komentarer :):)))
  Om 1 månad och tre dagar är det våran tur!!!Gud vad jag längtar efter värmen.Det du vill ha ner med Josef ska inte bli något problem :)Vi får höras på luren eller via mail,så inga nyfikna ögon ser;)
  Blir jätte glad om ni hör av er när ni kommit fram.
  Miljoner pussar o kramar till er alla och ha det allra bäst.....LOVE

  SvaraRadera
 10. ?? När är ni framme på Cap Verde,har suttit vid datorn i en vecka nu o vääääntat.
  Mr x

  SvaraRadera