Chichime

2013-11-11

Söndagen den 3 november kom vi så till Chichime. Denna lilla ögrupp, omgiven av skyddande rev, är den absolut populäraste ankringsplatsen i San Blas. När vi hade ankrat räknade vi till totalt 20 båtar i lagunen.


Flera av båtarna visade sig vara charter med, företrädesvis, backpackers ombord. Något som mola-mästaren Venancio, som vi stötte på igen, inte var glad åt: "De har ju inga pengar." Någon dag senare träffade vi också den andre kände mola-mästaren, Lisa, som ju hade fått fly hals över huvud från hård vind och skyfall i East Holandes några dagar tidigare. Hon berättade att hon blivit tvungen att övernatta på en av öarna i ovädret. Vi köpte en mola, tre öl-kylare och ett hårband av henne som tröst.

Vi har det utsökt här på Chichime. Norska Pliosaurus är här och vi har ätit pannkakor, druckit öl och barnen har lekt. Två dagar i rad har vi även spelat volleyboll, Sverige mot Norge. Vem som vann har vi ingen aning om, men roligt var det.

Två dagar i veckan kommer grönsaksbåten. Förutom grönsaker säljer de frukt, kyckling, öl, läsk, bröd och rom. På stranden finns "Johnnie Maracas Café." Där kan man köpa öl, kaffe, läsk och rom. En kväll var vi där och åt middag. Fem dollar portionen för utsökt tonfisk med ris och bönsallad.


På fredagen drog vi ned till Lemmon Cays. Vi behövde komma ifatt lite i mejl-skörden. På eftermiddagen kom Amzer Zo. Lemmon Cays är fint men denna gång hade vi otur då det blåste från syd hela kvällen och natten. Vinden i sig var inget problem men den förde med sig de otäcka krypen No-see-ums som är riktigt jobbiga. Halvt sönderbitna kom vi överens med Amzer Zo att åka upp till Chichime igen för resten av helgen. Våra tyska vänner skulle först checka ut i Porvenir. Det börjar bli dags för dem att dra vidare.

På söndagen var det dags för en sista bonfire med vår tyska kamrat-båt. Vi har seglat tillsammans nästan oavbrutet i tre månader så det kändes lite sorgligt att de skulle ge sig iväg. Vi hade i alla fall en mycket trevlig sista kväll med rompunsch, öl och korv samt marshmallowos, som grillades över öppen eld. Vi önskar dem all lycka på sin fortsatta färd.


På tisdag eller onsdag är det dags att börja färden tillbaka mot Portobello.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar