Thunder and lightning...

2013-11-13

Vi ligger kvar här i Chichime. Onsdagen den 13 november hade vi förberett för att gå vidare mot Portobello via Turtle Bay och Isla Linton men tyvärr var det västlig vind. Vanligtvis, vid denna tid på året, är det nordost till ost vilket är perfekt för oss. Så vi sköt upp avseglingen. Inget problem, vi har all tid i världen.

Klockan två på eftermiddagen brakade det loss. Vindar på 20 m/s och åska utan dess like. Vi hamnade mitt under det värsta åskoväder jag varit med om. I Sverige, åtminstone i Stockholm, kan man inte uppleva något liknande. Det mullrar i princip hela tiden och ibland smäller det till som av en kanon. Vi ser blixtar av alla typer. Lila; y-formade; tre samtidigt. Det är ett riktigt skådespel och fantastiskt vackert att beskåda.

Den hårda vinden gör att hälften av de tjugo båtarna i lagunen får panik. Vi ligger säkert eftersom vi ankrar med nordisk metodik: lägg ankaret i motvind och backa fast det hårt. Vad hjälper det när ett par båtar nära oss hamnar bara några få meter från oss. Värst är som vanligt fransmännen. De ankrar efter samma motton som de i övrigt lever livet; que sera sera (vad som sker det sker), comme ci comme ca (sådär sådär) samt c'est la vie (sånt är livet). Jag såg en som draggade 40 meter på ett par sekunder. Sedan lade båten sig tryggt mellan två andra. Fransmannen återgick till osten och rödvinet.

Alla överlever som vanligt. Nu, efter att det värsta är över, ligger alla till synes säkert.

Imorgon hoppas vi på något ostligt igen. Då seglar vi och tycker livet är härligt!

 

1 kommentar:

  1. Mäktigt och lite läskigt när naturen kickar in så där. Skönt att ni klarade er:)
    Här hemma är det en riktigt fin höst nu. Super mysigt. Själv börjar jag jobba om ett par timmar för första gången på två månader så det känns lite läskigt.
    Julia har dragit ut en mjölktand med värsta roten, såg ut som en vampyrtand. Jätteduktig var hon.
    Denise tyckte då att det var orättvist att Julia fått dra ut en tand och bestämde sig för att själv dra ut en framtanden. Så nu har hon "tappat" tre tänder. Ja, ja den skulle ju bort förr eller senare.
    Må så gott så hörs vi! Kram Karin m familj.

    SvaraRadera