Små sömniga byar

2012-07-17

Vi kom in till den sömniga gamla handelsorten Bergkvara i måndags eftermiddag efter en som vanligt hård motvind, "börjar bli tjatigt" ja vi vet men vi är sååå besvikna på det svenska vädret att vi har rätt att vara tjatiga.

Intill hamnen hade dom även en camping med ett gulligt litet fik och minigolf. Pim såg att dom hade en pool där hamngästerna fick vistas och hon skulle prompt bada och självklart fick hon det, är det sommar så är det.... Vi satt och frös på varsin solstol med full mundering och tittade på hur vår tokiga dotter plaskade omkring i vattnet, ett plus är att solen lyste på oss.

Eftersom gårdagens väderlek inte visade sig bli någon höjdare så beslöt vi att stanna där en extra natt. Jag och Björne kände för att se oss om lite (Pim och Linnea hade en mysig filmstund tillsammans) och vi gick hela 1.5 km till byn som hade en affär och en pizzeria (jag beundrar de som vill bo så). Själv skulle jag nog få lappsjuka.

Vi hamnade även på det lilla byggvaruhuset och handlade diverse bra att ha grejer.
Jag (Therese) fick några krokar uppsatta i båten sen bakade vi för första gången ett matbröd (pilsnerbröd) i omnian, det blev riktigt mumsigt så det blir fler gånger.

Vi hann även spela lite minigolf men efter halva banan var vi tvungna att springa in på fiket för att ta skydd från en regnskur ;-/ men med deras hembakta banankaka (som fortfarande var varm) så gjorde inte det så mycket, regnskuren varade inte så länge så det var bara till att fortsätta.

Tisdagsmorgonen började fint med en vind från V i "lagom" tappning när vi gled ut ifrån en mulen himmel i Bergkvara. Målet var Sandhamn (det finns här också) och ligger öster om Karlskrona.
Vi fick en härlig bidevind med sol en stund ialla fall tills fula moln kom emot oss med regn.

Nu ligger vi här med en härlig kvällssol och funderar på vilken sömnig hamn vi kommer till i morgon, det lutar åt Hanö men man vet aldrig.

Ps. Glöm inte att gå in på Galleri där har vi lagt upp lite blider och fler kommer det att bli. Ds.

1 kommentar:

  1. Låter som ni har det toppen! Kul med bilderna oxå, B har verkligen fått en läcker frisyr, stiligt! Hälsar, Kenneth

    SvaraRadera