Vatten över huvet

2012-07-24

Nu har vi varit här på Bornholm i 3 dagar och vi har legat i den största staden Rönne. Mycket har vi hunnit att se, den lilla pitoreska staden med mysiga små gränder med restauranger och affärer där man kan köpa allt möjligt krafs och den nyare delen med stora varuhus.
vi har till och med hunnit att tvätta i ett klassisk myntvätteri....wow, varför finns inte dessa i Stockholm?
Men att få se Bornholms helhet måste man göra på cykel!
Så i måndags morse beslutades att vi skulle hyra cykel över dagen för att få se mer och för att cykelvägarna här ska vara fantastiska.
Vi hyrde en varsin "damhoj" (med lika bred sadel som min rumpan) inte speciellt bred med andra ord
:-)
På väg i det okända



Pim fick sitta i en cykelvagn bakom Björne.
Vi tittade på en cykelkarta och beslutade att 3 mil till Dueodde inte var någon match, det var det inte heller, cykelvägen var fantastisk, landskapet var likaså och solen gassade var mer kan man begära.
Vi kom till Dueodde där det var vild komers ett mecka för turister...mitt ute i ingenstans hade dom slagit upp glasstånd, butiker och restauranger och därifrån kom man ner till stranden med stort S, vilken strand! kritvit, stor med sanddyner stora som berg.

vackra stranden i Dueodde, har ingen aning om vems rumpa det är! Björne har tagit bilden.

Tyvärr kunde vi inte stanna så länge eftersom vi hade "lika" lång väg tillbaks och skulle ta några timmar (som Björe beskrev eftersom han hade kartan), vi skulle ta en annan väg! det var en cykelväg genom lanskap med vida fält och jordbruk, skulle vara väldigt vackert om man hade kunnat njuta av det, men efter en mil med motvind var det tungt, vi konstaterade att vägen tillbaks INTE va lika lång utan 5 mil och men cykelvagnen bakpå som fungerade som ett drivankare var det tungt väldigt tungt!
men med vilja av stål och lite gnäll kom vi tillslut fram kl 19.30 med en glädje så stor och ömma delar på kroppen (ni förstår var) att vi firade med en pizza och den största ölen som fanns till oss vuxna och cola till barnen.
8 mil på en dag....imponerande!

Vackra vallmofält överallt...


Idag ska vi bara vara på stranden för det är strålande väder.
Lite fix med båten blir det också eftersom vindarna tillåter oss att dra vidare i natt eller i morgon bitti till Tyskland.

Ha det gott!
Kram ifrån familjen

Ps. Bilder kommer senare när vi har bättre uppkoppling.

3 kommentarer:

  1. Låter som ni har fått en Gudomlig start på äventyret..tänk va mycket skoj ni kommer att få va med om..de är få för unnat..njut av livet nu..vi andra Sitter åh sprättar våra brev..förstår att du drömmer dej tillbaka..:-)
    Kramar Tompa..

    SvaraRadera
  2. En annan får nöja sig med att åka ut till Villinge, men härligt där med, ta vara av allt ni får vara med om, följer er hela tiden!
    Kram Annika C

    SvaraRadera
  3. Det låter fint! Btw så finns det en tvättomat på Odenplan sen när ni kommer hem. ;) Kram Ylva

    SvaraRadera