Det ljuva livet i Amsterdam

2012-08-18
Position: Scheveningen

Väl framme i Ijmuiden fick vi tipset av en trevlig Hollands-Norska att ta bussen in till Amsterdam. Vi bytte genast om till Disco-stass och begav oss till huvudstaden.

Amsterdam blev mycket snabbt hela familjens favorit. Byxelkrok får numera stoltsera med en andraplats.

De många kanalerna och trånga gränderna, fyllda med intressanta butiker och pittoreska restauranter är verkligen en upplevelse. Staden är ett guldsmycke!Innan stadsbesöket hade vi stämmt träff med en service-tekniker för reparation av vårt pajade kylskåp. Tekniker Richard visade sig vara mycket duktig och fixade vår öl-kyl på nolltid.

Hollands huvudstad var så fantastisk att vi var tvungna att åka in även nästkommande dag.Denna helg beskrivs som "Exotische Wiekend" här och det betyder temperaturer över 30 C och svaga vindar. Därmed var vi tvungna att gå för motor, stekande i hettan, till vårt nästa mål - Scheveningen.

Vid utfärden från Ijmuiden ropar Therese plötsligt - Delfiner! Och mycket riktigt, två små rackare dyker upp ett par gånger. Känns som en milstople.

I detta nu befinner vi oss i Scheveningen, hamnstad till Haag. Vi kommer förmodligen vara kvar till måndag då vi går vidare till Zeebrugge (Belgien). Därefter är det "Queens England"  som gäller. Om  vindarna är med oss...

Ha det...

2 kommentarer:

 1. Mysigt att få se delfiner i dess rätta element. Själva fick vi se djur i bur härom dagen på Eskilstuna Zoo, går inte riktigt att jämföra med er upplevelse.

  Låter som ni har det toppen på resan!
  Det är jättekul att få följa er färd.

  Kram Karin med familj

  SvaraRadera
 2. Var det mycket "fönstershopping" för Björne i redligthdistrikt eller? Och cofeeshoping.
  Avis
  Mr guess hoo

  SvaraRadera